Eettafels in massief hout

Een unieke design eettafel in huis? Diadesi heeft maar liefst acht verschillende modellen uitgewerkt in massief hout. Elke eettafel heeft ook telkens een passende naam meegekregen die op een creatieve manier de belangrijkste eigenschap van de design tafel omschrijft. Lees verder en ontdek deze exclusieve eettafels van natuurlijke koele eik, getinte eik of warm notenhout.

Het tafelmodel Squat is een eettafel met een extra fijne look.

Squat: extra fijne uitvoering

Het tafelmodel Squat is een eettafel met een extra fijne look. De rand van het tafelblad is namelijk slechts 9 mm dik en creëert zo de illusie van een erg dun tafelblad, terwijl de kern van het blad nog altijd 33 mm dik is. Daarbovenop zijn de tafelpoten van 8 op 8 cm ook fijn uitgevoerd om het geheel extra licht te houden. Kortom, bij de Squat eettafels staat een verfijnde uitstraling centraal.

 

Oblique: zwevend tafelblad

De eettafels van de Oblique-lijn hebben een fris en fijn design dankzij de smalle bladrand die schuin naar binnen is afgewerkt.

Die schuine afwerking onder een hoek van 45° wekt eigenlijk de illusie dat de eettafel een dun tafelblad draagt, hoewel het blad nog steeds 33mm dik is in het midden. De tafelpoten van de Oblique eettafel zijn 10 op 10 cm, telkens op de hoeken geplaatst en voorzien van een kleine groef bovenaan zodat het lijkt alsof het tafelblad zweeft. Alles draait om illusie bij de Oblique eettafels!

Stiletto: een tafel met wangen

De verfijnde uitstraling wordt doorgetrokken in de uitvoering van de Stiletto eettafels door ook hier met een extra dunne bladrand te werken. Het verschil met de andere design eettafels zit hem echter in het onderstel, ook wel ‘wangen’ genoemd. Die staan niet op de hoeken, maar zijn gelijk verdeeld over het hele tafelblad zodat je gemakkelijk aan de tafel kan gaan zitten en weer kan opstaan. De wangen zijn onderaan ook iets breder dan bovenaan om voor een brede basis te zorgen en kunnen op verschillende afstanden van elkaar geplaatst worden naargelang de lengte van de tafel.

Salsa: speelse uitstraling

De ontwerplijn van deze eettafels heeft haar naam zeker niet gestolen… De Salsa tafels doen je immers denken aan dansen met hun speelse en luchtige design. Kijk bijvoorbeeld eens naar de extra fijne bladrand en de bijzondere uitvoering van de ‘dansende’ tafelpoten. De poten zijn bovendien centraal onder het tafelblad geplaatst zodat je er geen hinder van ondervindt als je je stoel onder de eettafel wilt schuiven…

Cross: kruisvormig onderstel

Wanneer je een Cross eettafel in je woonkamer zet, dan haal je een meubel in huis waar je het tafelblad zelf van kan kiezen! Een schuin afgewerkt, extra fijn of recht tafelblad: jij beslist welke stijl je aan je eettafel geeft. Het type tafelpoten blijft echter altijd hetzelfde, aangezien dat het kenmerk vormt van deze eettafels. De metalen tafelpoten zijn namelijk als een kruis in elkaar gezet aan de uiteindes van de tafel waarbij één poot iets schuiner in de andere is gemonteerd voor een speels effect. Hoe de tafelpoten eruit zien, kan je zelf kiezen: ruw staal met een vernislaag of gebeitst staal in een RAL-kleur.

Sally X: bijzondere tafelpoten

Ook bij de Sally X eettafels staat die fijne, lichte look centraal door de extra fijne bladrand. Vestig je aandacht echter ook eens op de tafelpoten van deze design tafel.

No Nonsense: recht op recht

De centrale vormen in het ontwerp van de No Nonsense eettafel zijn de rechte lijnen. Deze tafel heeft namelijk een recht tafelblad dat niet schuin is afgesneden zoals de andere modellen en rechte, vierkante tafelpoten die half in het blad verwerkt zijn. Het is een eenvoudig tafelmodel dat tegelijkertijd getuigt van een sterke vormgeving.

 

De centrale vormen in het ontwerp van de No Nonsense eettafel zijn de rechte lijnen.
De Zeno eettafels kenmerken zich door een schuin afgewerkte bladrand en metalen tafelpoten die op de hoeken van de eettafel zijn geplaatst.

Zeno: metalen tafelpoten

De Zeno eettafels kenmerken zich door een schuin afgewerkte bladrand en metalen tafelpoten die op de hoeken van de eettafel zijn geplaatst. De tafelpoten worden gemaakt van roestvast staal (inox), maar je kan ook opteren voor gelakt staal in verschillende kleuren. Qua ontwerp leunen de Zeno eettafels dus het dichtst aan bij de Oblique tafels die een paar esthetische aanpassingen zijn ondergaan.

Eigentijdse eettafels op maat afgewerkt

Maak je keuze uit de design eettafels van diadesi en geef het meubel een mooie plek in huis. De verschillende ontwerplijnen, die we hierboven kort hebben toegelicht, zijn allemaal standaardmodellen die nog verder kunnen worden aangepast op basis van jouw voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld een eettafel in de vorm van een vierkant, rechthoek, cirkel of ellips? Verkies je een lange tafel van 3 m 40, een korte van 1 m of nog een andere lengte? Bespreek je wensen met één van onze dealers en diadesi tovert het basismodel om tot jouw design droomtafel.